Filezilla foutmelding: 'Ontvangen van mappenlijst is mislukt'

Antwoord We ontvingen diverse meldingen van klanten dat ze sinds de laatste update van Filezilla de foutmelding 'Ontvangen van mappenlijst is mislukt' of 'Could not retrieve directory listing' krijgen na het connecteren. De reden daarvoor is dat Filezilla voortaan standaard via TLS connecteert. Het probleem lijkt zich enkel voor te doen bij geupdate versies van het programma en niet bij nieuwe installaties.

Mogelijke oplossingen:

1) Wijzig bij de eigenschappen van de site in Filezilla de versleuteling 'FTP over TLS if available' naar 'Plain FTP' en tracht opnieuw te connecteren.

2) Helpt dit niet, verwijder Filezilla van de computer en herinstalleer de laatste versie van het programma. Als u een melding krijgt over een certificaat bij het connecteren vinkt u 'Altijd het certificaat vertrouwen' aan.

3) Brengt ook dit geen oplossing, dan kan u het gebruik van een andere FTP-client overwegen, zoals de gratis versie van WS_FTP, dat kan gedownload worden via http://www.wsftple.com.

Artikel details
Artikel ID: 179
Categorie: FTP
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.7/5.0 (57)