Hoe maak ik een CNAME-record aan?

Antwoord 1) Log in in het DirectAdmin-controlpanel.
2) Kies voor 'DNS-beheer'.
3) Scroll naar 'Voeg records toe'.
4) Vul in het vak links naast 'CNAME' de naam van het gewenste subdomein in.
5) Vul in het vak rechts naast 'CNAME' de hostname in waarnaar u het subdomein wil laten verwijzen.
6) Klik op 'Voeg toe'.

Als er al een CNAME- of A-record voor het subdomein bestaat, dan dient u dit eerst te verwijderen door naast het CNAME- of A-record een vinkje te plaatsen en op 'Verwijder record' te klikken.

Opgelet: de waarde van een CNAME-record kan enkel een hostname zijn, geen ip-adres. De hostname dient gevolgd te worden door een punt (zie bovenstaand voorbeeld).

Note: DNS-wijzigingen hebben enige tijd nodig om overal doorgevoerd te worden. Dit kan tot 24 uur lang duren.

Artikel details
Artikel ID: 152
Categorie: DNS
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.5/5.0 (26)